Blog

Boxspring of een klassiek bed met lattenbodem?

Kies het bed dat aan uw verwachtingen voldoet

Boxspring bedden zijn tegenwoordig erg in trek. Het boxspring bed verdringt zelfs bijna het “klassieke” bed met lattenbodem uit de Belgische slaapkamers. Of uw volgende bed ook een boxspring wordt? De keuze is aan u, maar weet u wel waarvoor u dan juist kiest? Onze slaapspecialisten lichten de verschillen tussen boxsprings en traditionele bedden even nader toe.

Het onderscheid tussen een bed met lattenbodem en een boxspring

Een boxspring is een extra hoog en dubbeldik bed. Het bestaat uit een boxspringbodem met daarop een matras, waardoor u meestal een stuk hoger ligt dan in een traditioneel bed met lattenbodem. Het geheel kan zelfs nog aangevuld worden met een topmatras.

Een boxspring bed garandeert maximaal slaapcomfort, omdat niet alleen de matras, maar ook de bodem “meeveert”. Een boxspringbodem bestaat namelijk doorgaans uit een spiraalbodem en pocketveren. Die binnenvering is in elk geval een essentieel kenmerk. Laat u dus niet vangen aan een bed met een afgesloten box onderaan zonder binnenvering, want dan heeft technisch gezien geen echte boxspring en hoogst waarschijnlijk niet dezelfde comfortgarantie.

Het traditionele bed bestaat uit een bedomranding (het bedframe) met daarin een spiraal- of lattenbodem. De combinatie tussen de matras en die bodem, bepaalt het slaapcomfort. De verschillende zones zorgen voor de juiste drukverdeling en de open structuur voor de ventilatie

Welk type bed u dan best kiest?

De keuze hangt volledig af van uw persoonlijke smaak. Zolang u u goed laat adviseren en bij een betrouwbare leverancier zoals Meubelen De Man aanklopt, hoeft u zich geen zorgen te maken over een goede nachtrust. Mits de juiste materiaalkeuzes zijn beide systemen qua comfort evenwaardig.

Waarom boxspring bedden dan toch zo populair zijn?

 

  • De instaphoogte is vaak hoger bij een boxspring dan bij een klassiek bed.
  • De boxspring kan qua stijl volledig afgestemd worden op de rest van uw slaapkamer.
  • Met een topmatras verlengt u de levensduur van uw boxspring en slaapt u dubbel zo zacht.
  • Veel hotels kiezen voor boxspring bedden. Wil u thuis ook van de luxueuze “hotel experience” genieten, dan is zo’n boxspring bed in huis halen de eerste stap.
  • Door de open verenconstructie is een goede ventilatie verzekerd.

Waarom een klassiek bed ook een goede keuze is

  • Een klassiek bed zonder stoffen omranding en bekleding is gemakkelijker stof- en vlekvrij te houden.
  • Is uw interieur minimalistisch en “luchtig” te noemen, dan zal een lichtgewicht bedframe mogelijks beter in de ruimte passen dan een “massieve” boxspring.
  • Het prijskaartje van een traditioneel bed is doorgaans beduidend lager dan dat van een boxspring bed.

Doe zelf de test!

Zowel voor boxspring bedden als voor traditionele bedden met lattenbodems zijn er heel wat argumenten pro en contra op te sommen. Er zit dus maar 1 ding op…

Kom langs in onze slaapwinkel in Dendermonde en test al onze bedden, matrassen en systemen persoonlijk uit. Zo bent u écht zeker dat u een bed kiest dat echt bij u past. Onze adviseurs beantwoorden bovendien meteen al uw vragen.

Gerelateerde artikels
Wanneer mijn boxspring vervangen?
Wanneer mijn boxspring vervangen?
Slaap als een roosje in ons vernieuwd slaapcomfort!
Slaap als een roosje in ons vernieuwd slaapcomfort!
4 slaaptips voor de kortste nacht van het jaar
4 slaaptips voor de kortste nacht van het jaar
Welke matras kiezen en waarop u best let bij de aankoop?
Welke matras kiezen en waarop u best let bij de aankoop?
Liever geen huisstofmijt als bedpartner? Hypoallergeen beddengoed is een must, maar niet voldoende.
Liever geen huisstofmijt als bedpartner? Hypoallergeen beddengoed is een must, maar niet voldoende.