Blog

4 tips: eerste hulp bij tuinmeubelen kopen

Tuinmeubelen kopen, 4 praktische tips

Meer dan ooit genieten we van onze eigen tuin en ons terras. Essentieel om te aperitieven, loungen, zonnen of gezellig te tafelen…? De juiste tuinmeubelen kopen. Als expert in zitcomfort geven we u enkele concrete tips mee. Voor meer hulp, kan u uiteraard in onze toonzaal terecht.

1. Tuinmeubelen kopen, is zitcomfort checken!

Koopt u een nieuwe loungeset, dan zal u hier ongetwijfeld uren in vertoeven. Als zitspecialist kunnen we het niet genoeg benadrukken. Test uw zitmeubelen voor buiten alvorens u ze koopt en zorg dat ze goed zitten. Niets erger dan een loungeset kopen, waar u zich niet comfortabel in voelt. Ga dus bij een loungeset voor een comfortabele rugleuning en let op de hardheid van de kussens.

Ligbedden voor in de tuin of terrasGezellig tafelen met de tuinmeubelen van Meubelen De Man

2. Wat met onderhoud…

Staan uw tuinmeubelen overdekt of laat u ze een hele zomer (en winter) buiten staan? Dit is een belangrijke factor bij de materiaalkeuze van uw buitenmeubelen, want invloeden als zonlicht, wind of regen kunnen een grote impact hebben bij de staat ervan. Buiten krijgen ze heel wat te verduren. Toch zijn er buitenmeubelen die speciaal resistent gemaakt zijn tegen weersinvloeden. Koop daarom meubelen van zeer goede kwaliteit en kies weerbestendige materialen, zoals kunststof, wicker, hardhout en aluminium.

Goede buitenmeubels kunnen best prijzig zijn, maar zo weet u dat u ook meubels kiest die jaren meegaan, in tegenstelling tot goedkopere tuinsetjes uit bouwmarkten. Houten meubels kan u eventueel voorzien van beits, verf, was of olie, maar dit hoeft niet. Natuurlijk hardhout verkleurt na verloop van tijd op natuurlijke wijze. Bij tuinmeubels in aluminium heeft u vaak genoeg aan een een zachte reiniger om ze schoon te maken. Meer tips over tuinmeubelen onderhouden leest u hier.

Zorg er ook voor dat de kussens die u koopt tegen een regenbui kunnen. Het is niet de bedoeling dat ze een heel jaar buiten blijven liggen, maar als u voor all-weather kussens gaat, dan hoeft u niet naar huis te rennen bij een spatje regen om uw kussens op te bergen.

Houten tafel met bankLoungeset bij Meubelen De Man

3. Welke tuinmeubelen passen bij mijn buitenruimte?

Wanneer u een grotere tuin of terras hebt, hoeft u zich niet te veel zorgen te maken. Dan kan u perfect gaan voor een grotere loungeset, een lange tafel voor meerdere personen of bijvoorbeeld een zonnebed voor 2 personen. Het is erg fijn om buiten een extra ruimte te creëren, die echt een functie heeft. Koopt u bijvoorbeeld een nieuwe tuintafel en stoelen voor op uw terras, dan is het goed om na te denken over de plaats van een buitenkeuken of een barbecue. Zo krijgt u buiten een volwaardige eetruimte. Of bent u van plan om een loungeset te kopen? Denk dan na over bloempotten en decoratie zoals windlichten en kaarsen om uw ruimte volledig in te richten als buitensalon.

Woont u in een appartement en heeft u een kleiner terras of stadstuin? Dan is het verstandig om compactere tuinmeubelen te kopen, die niet te zwaar ogen. Meet uw ruimte goed op alvorens u een meubelwinkel bezoekt.

Loungeset arm met lades bij Meubelen De ManZonnebed voor 2 personen - Meubelen De Man

4. Een eyecatcher of liever subtiel

Heeft u een rustieke landelijke tuin of een strakke moderne tuin? Denk na over de sfeer die u wil creëren en koop uw tuinmeubelen op basis van uw materialen en planten. U kan gaan voor een echte eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een moderne loungeset of een strakke tafel en stoelen of voor subtieler exemplaar.

Moderne loungeset bij Meubelen De ManLoungeset Meubelen De ManModerne loungeset bij Meubelen De Man

Op zoek naar tuininspiratie?

Laat u inspireren door onze catalogus tuinmeubelen of lees meer over de huidige tuinmeubelen trends. Breng een bezoek aan onze toonzaal in Dendermonde. De nieuwste collectie tuinmeubelen zijn leverbaar uit stock!

Gerelateerde artikels
Tuinmeubilair laten schitteren als nieuw? Gebruik deze onderhoudstips
Tuinmeubilair laten schitteren als nieuw? Gebruik deze onderhoudstips
De tuintrends van nu: relaxen in buitenlucht
De tuintrends van nu: relaxen in buitenlucht