Blog

Wanneer mijn boxspring vervangen?

Wanneer mijn boxspring vervangen? Levensduur en onderhoudstips

“Wanneer is mijn boxspring toe aan vervanging?”, vraagt u zich misschien af. In deze blog geven we u meer informatie over de levensduur en onderhoudstips van een boxspring. De afgelopen jaren is de boxspring steeds populairder geworden door zijn vele mogelijkheden en voordelen. Vergis u alleen niet, want een boxspring is niet hetzelfde als een matras. Het is in feite een gestoffeerde matrasdrager (bedbodem) en dankzij elementen zoals een achterwand, voeteneinde en nachtkastjes maakt u er een compleet bed van. Lees in onze andere blog meer over de verschillen tussen een boxspring en ‘klassiek’ bed met lattenbodem.

veldeman boxspring fly blauw

Zo is een boxspring, in tegenstelling tot een lattenbodem, vaak een duurdere aankoop. Is dit dan wel een goede investering? Onze slaapexperten bij Meubelen De Man kunnen u garanderen dat dit een uitstekende investering is dankzij de lange levensduur. Zo hoeft u uw boxspring niet snel te vervangen, want deze gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee!

Om uw levensduur van uw boxspring te vergroten, is het ook belangrijk dat u uw (top)matras goed onderhoud. Anders dan de boxspring heeft deze een kortere levensduur van gemiddeld 5 jaar à 10 jaar. Lees hier meer over waar u op moet letten bij de aankoop van een nieuwe matras en hoe u deze kan onderhouden. 

Stel de vervanging van uw boxspring uit met deze onderhoudstips!

Hoe beter de kwaliteit van uw boxspring, hoe langer uw boxspring zal meegaan. Bij Meubelen De Man werken we uitsluitend samen met Belgisch leverancier Velda. Het familiebedrijf, dat sinds 1954 werkzaam is, is één van de belangrijkste beddingfabrikanten van Europa. Ze geloven dat duurzaam, innovatief en kwalitatief slaapcomfort voor iedereen toegankelijk dient te zijn!

Idealiter vervangt u uw boxspring door ouderdom pas na 20 à 25 jaar. De matras moet echter al eerder vervangen worden. En de topper gaat meestal nog minder lang mee. Ondanks de vooropgestelde levensduur, hangt dit wel van enkele factoren af. Gebruikt u uw boxspring dagelijks of niet? Hoe vaker u slaapt in uw boxspring, hoe sneller deze zal verslijten. Daarnaast hangt het ook af van uw lichaamsgewicht. Hoe minder u weegt, hoe minder snel er slijtage zal zijn. Naast uw lichaamsgewicht hangt er ook veel af van vochtverlies, ventilatie, reiniging, onderhoud en het eventueel omkeren van uw matras.

Wil u graag dat uw boxspring zo lang mogelijk mee gaat? Volg dan deze onderhoudstips en stel de vervanging van uw boxspring uit.

Hierdoor kunnen uw boxspring en (top)matras luchten en vocht afvoeren. Zo krijgen bacteriën en ander ongedierte geen kans om uw boxspring aan te tasten.

  • Stofzuig de bekleding af en toe op een laag vermogen om vuil en stof weg te halen. Last van allergieën die ook uw nachtrust verstoren? Met deze handige tips en het hypoallergene bedtextiel van Meubelen De Man kan u terug zalig allergievrij slapen en heerlijk wegdromen in alle comfort.
  • Plaats uw boxspring niet in direct zonlicht, hierdoor verslijt of verkleurt de stof sneller.
  • Kuis de stof van uw boxspring af en toe af met een licht vochtige doek en verwijder oppervlakkige vlekken.
  • Hardnekkige vlekken? Laat deze weghalen door een professionele firma!
  • Last van gepiep of gekraak? Smeer de scharnieren dan in met wat siliconenspray. Raak hierbij zeker en vast de stof van het onderstel of matras niet.
  • Spring niet op uw bed en verstel het hoofd- en of voeteneinde niet als u hier op zit of ligt. Dit kan schadelijk zijn voor de vering, de poten en het systeem van uw boxspring.
  • Laat de motor afkoelen na ieder gebruik om overbelasting te voorkomen bij een elektrische boxspring.
versus boxspring 3c elektrisch detail

Uw boxspring vervangen bij Meubelen De Man

Wilt u ook een kwalitatieve en complete boxspring die geheel af te stemmen is naar eigen smaak? Dan bent u bij Meubelen De Man aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan (elektrische) boxsprings, zo is er voor ieder wat wils. Contacteer Meubelen De Man en onze slaapexperten stellen samen met u het perfecte boxspring bed samen van A tot Z!

Gerelateerde artikels
Slaap als een roosje in ons vernieuwd slaapcomfort!
Slaap als een roosje in ons vernieuwd slaapcomfort!
Boxspring of een klassiek bed met lattenbodem?
Boxspring of een klassiek bed met lattenbodem?
4 slaaptips voor de kortste nacht van het jaar
4 slaaptips voor de kortste nacht van het jaar
Welke matras kiezen en waarop u best let bij de aankoop?
Welke matras kiezen en waarop u best let bij de aankoop?
Liever geen huisstofmijt als bedpartner? Hypoallergeen beddengoed is een must, maar niet voldoende.
Liever geen huisstofmijt als bedpartner? Hypoallergeen beddengoed is een must, maar niet voldoende.