Blog

Een nieuw salon kiezen verloopt eens zo vlot met deze tips

Soms is er gewoon té veel keuze…

Overweldigend, zo valt het aanbod in de gemiddelde meubelzaak het best te omschrijven. Vooral bij Meubelen De Man in Dendermonde, want met maar liefst 2.000 m² toonzaal boordevol sofa’s en relaxzetels is één salon kiezen niet eenvoudig. Ze zijn gewoon allemaal mooi, kwalitatief en comfortabel. Toch zijn er wel wat handige tips om de zoektocht naar uw droomsalon te vereenvoudigen.

Bepaal de functie van uw salon

Niet elk salon heeft dezelfde functie of wordt op dezelfde manier gebruikt. Gaat u vooral met bezoek in het salon zitten, leest u graag in de zetel, of ligt u wel eens graag languit op de bank? Hoe u uw salon gebruikt, zal in grote mate bepalen welke afmetingen, bekleding en opties u best kiest.

Meten & tekenen

De afmetingen van uw nieuw salon zijn met stip het belangrijkste keuzecriterium. Hou daarbij niet alleen rekening met de beschikbare ruimte, maar ook met het aantal zitplaatsen dat u graag in uw living zou voorzien. U telt best even na hoeveel zitplaatsen uw huidig salon telt om te bepalen of dat aantal volstaat of uitgebreid moet worden in uw nieuw salon.

Even de beschikbare ruimte opmeten is ook niet onbelangrijk. Zeker bij hoekzetels en gebogen zetelopstellingen is het vooraf soms moeilijk in te schatten of het salon wel in de kamer zal passen. Vergeet ook zeker niet de nodige beenruimte en loopruimte rond de zetel. Een plannetje tekenen met daarop de afmetingen van uw living en enkele foto’s van de ruimte meebrengen naar de showroom is bijzonder handig.

Tip:
Een salon gezien dat u aanspreekt? Teken de afmetingen thuis eens uit op de vloer met afwasbaar krijt of knip de afmetingen uit een laken of een groot vel papier om de volledige opstelling te visualiseren voor u een bestelling plaatst.

Kies de bekleding en de kleur

Stof, leder, kunstleder… Voor de bekleding van uw zetels heeft u heel wat keuze. Uiteraard is die keuze vooral een kwestie van persoonlijke smaak en budget, maar denk ook aan onderhoudsvriendelijkheid achteraf. Bent u een trotse ouder van spelende kindjes of de fiere eigenaar van zetelgekke viervoeters? Dan kies u misschien beter voor een gepaste bekleding die u gemakkelijk kan afkuisen.

De voor- en nadelen van de verschillende bekledingen

Houdt u van luxe en stijl, dan is een echt lederen salon een absolute aanrader. Lederen zetels zijn altijd een eyecatcher in een interieur. Bovendien is leder een duurzaam materiaal waar u heel lang plezier van hebt. Lees zeker onze onderhoudstips voor lederen salons, want met regelmatig onderhoud blijft uw lederen eyecatcher er jaren mooi uitzien!

In tegenstelling tot leder vergt een kunstlederen salon minder onderhoud. Een vochtige doek volstaat meestal om de zetel te reinigen. Ook de stevigheid en de verhoogde krasvastheid van het materiaal is een dikke plus.

Naast het budgetvriendelijke prijskaartje is vooral de warme uitstraling een groot voordeel van een stoffen salon. Een stoffen salon kiezen, is kiezen voor instant sfeer en gezelligheid. Lees ook zeker onze tips om uw stoffen zetel te onderhouden!

Al een kleurtje in gedachten?

Nu nog de kleur van uw salon kiezen. Ook daar is heel wat keuze in. Bij elke materiaalsoort is immers een brede waaier aan kleuren en motieven mogelijk. Voor de kleurkeuze zijn er enkele aandachtspunten die u best in gedachten houdt:

  • De kleur van uw zetel kan er thuis iets anders uitzien dan in de showroom. De verlichting in onze toonzaal en die bij u thuis hebben misschien niet exact dezelfde lichtkleur.
  • Kies een kleur die past bij de rest van uw interieur, maar denk er ook aan dat u die accentmuur later misschien nog eens in een ander kleurtje wil schilderen…
  • Een wit salon ziet er knap en strak uit, maar met spelende kindjes in huis is er natuurlijk altijd kans op vlekken. Maar ook hiervoor hebben wij een oplossing : In House Service, onze aanvullende vlekkenservice. Uw verzekering tegen vlekken dus! Kinderen én een witte zetel? Dat gaat dus perfect samen!
  • Niet zeker of uw favoriete salon in uw woonkamer zal passen? De interieurstyliste van Meubelen De Man kan ook bij u thuis langskomen voor interieuradvies!

Testen, testen en nog eens testen…

Zitcomfort voor alles, want u wil toch een comfortabel salon kiezen waar u écht goed in zit? Test daarom eerst enkele zetels in de showroom van Meubelen De Man uit en vertel onze adviseurs welke sofa u het meest comfortabele vindt. In de meeste salons kunnen we bijvoorbeeld de hardheid van de zitkussens aanpassen en op verschillende van onze modellen is maatwerk mogelijk! U kan met andere woorden het comfort van de ene zetel combineren met de look van een andere.

Het kan zelfs nog gekker, want u kan ook een relaxfauteuil in uw salon laten integreren. Maar wees gewaarschuwd: de kans bestaat dat u dan nooit meer uit uw zetel wil komen…

Een nieuw salon kiezen? Laat u adviseren!

Kom vooral eens langs in onze showroom. Kijken kost niets en u mag al onze zetels persoonlijk uittesten. Spreek ook gerust een van onze medewerkers aan om u bij uw keuze te assisteren. Zij kunnen u alles over uw favoriet salon vertellen, de mogelijke opties toelichten en u een vrijblijvende prijsofferte meegeven.

Gerelateerde artikels
Een eetkamer inrichten: hoe begin ik hieraan?
Een eetkamer inrichten: hoe begin ik hieraan?
Relaxzetel kopen: dé ultieme gids
Relaxzetel kopen: dé ultieme gids
Gratis interieuradvies aan huis!
Gratis interieuradvies aan huis!
De tuintrends van nu: relaxen in buitenlucht
De tuintrends van nu: relaxen in buitenlucht
Dressings op maat om U tegen te zeggen?
Dressings op maat om U tegen te zeggen?
Pijn aan de heup? Ga voor een relaxzetel met opstahulp!
Pijn aan de heup? Ga voor een relaxzetel met opstahulp!
Trends gespot: hippe tapijten!
Trends gespot: hippe tapijten!
Welke matras kiezen en waarop u best let bij de aankoop?
Welke matras kiezen en waarop u best let bij de aankoop?